Nekvalificētas termopāra lietošanas iemesli

- 2021-10-08-

Saskaņā artermopāriindeksēšanas skaitlis B, S, K, E un cita termopāra temperatūra, kas atbilst milivoltu (MV) vērtībai, tajā pašā temperatūrā, ģenerētā milivoltu vērtība (MV) B indeksa numurs ir mazākais, S indeksa numurs ir mazākais, K indekss skaitlis ir lielāks, E indeksa skaitlis ir lielākais, ievērojiet šo principu, lai spriestu.


Termopāri, kas ir kvalificēti ar analīzi un verifikāciju, nav kvalificēti lietošanai. Šī parādība nav zināma un nav izraisījusi cilvēku uzmanību. Nekvalificētā parādība termopāra lietošanā, kas izraisīja verifikāciju, galvenokārt ir saistīta ar termopāra stieples neviendabīguma ietekmi, bruņu termopāra šunta kļūdu un nepareizu termopāra lietošanu. Elektriķu mācību tīkla redaktors šajā rakstā izskaidro noslēpumu.


Termopāra stieples neviendabīguma ietekme — materiāls notermopāriir neviendabīgs. Pārbaudot termopāri mērīšanas telpā saskaņā ar noteikumu prasībām, ievietošanas dziļums termopāra pārbaudes krāsnī ir 300 mm. Tāpēc katra termopāra pārbaudes rezultāts var parādīt vai galvenokārt parādīt tikai 300 nm garo pāra vadu no mērīšanas beigām. Termoelektriskā uzvedība. Tomēr, ja termopāra garums ir liels, lielākā daļa vadu lietošanas laikā atrodas augstas temperatūras zonā. Ja termopāra stieple ir neviendabīga un atrodas vietā ar temperatūras gradientu, tad daļa no tā radīs termoelektromotora spēku. Šo elektromotora spēku sauc par parazītu potenciālu, un parazīta potenciāla izraisīto kļūdu sauc par viendabīgu kļūdu.


Neviendabīgumstermopārivads pēc lietošanas. Attiecībā uz jaunizveidototermopāri, pat ja neviendabīgā veiktspēja atbilst prasībām, atkārtota apstrāde un liekšana izraisīs termopāra apstrādes traucējumus un zaudēs viendabīgumu. Turklāt termopārs zaudēs viendabīgumu, ja to ilgstoši izmantos augstā temperatūrā. Siltuma elektromotora spēka pasliktināšanās izraisīja izmaiņas. Ja daļa no bojājumiem ir lokāli vietā ar temperatūras gradientu, tas radīs arī parazītu elektrisko potenciālu, kas atrodas virs kopējā termoelektromotora spēka, un radīs mērījumu kļūdu.